Utan kortblandare

När man spelar utan kortblandare så finns det lite olika sätt att blanda korten på, några olika tekniker. En del av dem kräver mer fingerfärdighet än andra och en del kräver nästan ingen fingerfärdighet alls. Om man vill veta hur pass nybörjare en person är på att spela kort eller hur ofta dem spelar, så brukar man kunna se det på hur de blandar. Om man tillexempel bara tar ena halvan av kortleken och kilar ner i den andra och det ser ut som en ansträngning, då kanske man inte spelar så ofta. Det är nämligen så att när man använder sig av detta sätt att blanda så böjer man korten och dem blir kantstötta. I och med det riskerar man att korten blir märkta, det vill säga att man nästa omgång kommer att komma ihåg vilket kort som var böjt eller skadat på ett visst sätt. Kort sagt skulle man kunna säga att om en spelare blandar korten på ett något klumpigt sätt så visar det att han eller hon inte spelar särskilt mycket, alternativt försöker fuska.

Klassiska blandningar

När man blandar kort på klassiskt vis så brukar man först blanda om dem genom att göra följande: dela upp kortleken i två lika delar genom att dra med din högra tumme över toppen samtidigt som du håller i leken med vänsterhanden. Dela sedan leken mellan dina händer och luta halvorna mot varandra med ryggarna utåt. Sedan drar man med tummarna så att man släpper halvorna mot varandra på ett sätt så att de hamnar lager på lager. Nu kupar du händerna och håller emot med tummarna så att korten fladdrar på plats till en lek igen.

Detta brukar man göra några gånger och sedan kuperar man, det vill säga att man lägger upp leken i tre högar ”face down” och sedan lägger ihop dem igen utan inbördes ordning. Allt för att undvika fusk och för att leken ska bli ordentligt blandad. Visst det finns massor av komplicerade blandningstekniker men är dem mer komplicerade än den vi just beskrivit så brukar det bara vara spel för gallerierna. Alltså att det ska se snyggt ut snarare än att det skulle bli bättre blandat. Men det är roligt att lära sig blanda korten på lite olika sätt och öva upp sin fingerfärdighet, då kan du verkligen ge ett proffsigt intryck.